tiistai 19. kesäkuuta 2012

Voihan nokkonen, kirsikkapuiden istutus ja haaveilua omenapuista

Nyt on jäänyt kukkapenkit huomiota vaille. Nokkoset ovat päässeet valtaamaan ne. Täytyy yrittää löytää aikaa ja laittaa hanskat käteen. Ei mitenkään helppoa, kun vauva nukkuu maksimissaan puolentunnin unia ja mies työmatkalla..

Mansikka onneksi kukkii ja ryytimaakin näyttää toistaiseksi hyvältä. Raparperit ovat pieniä naapurin raparpereihin verrattuna, mutta jospa ne tuosta innostuisivat vielä kasvamaan.

Sain kirsikkapuut istutettua eilen. Vielä pitäisi hankkia tukikeppejä ja runkosuojaa. Toivottavasti istutin oikein. Kaivoin reilun 60cm syvän ja halkaisijaltaan 60cm kuopan. Sitten laitoin uutta multaa puoleenväliin asti ja vettä reilusti. Tämän jälkeen taimi paikoilleen ja loput mullat päälle. Laitoin myös katekangasta ja tarkoitus on vielä laittaa katetta päälle. Alue kasvaa muuten pitkää ruohoa ja voikukkaa. Maaperä on melko hiekkaista ja hyvin vettäläpäisevää. Olisiko kuitenkin pitänyt tehdä salaojituksia tai kohopenkkiä? Täytyisi alkaa kääntää maata sieltäkin ensi vuoden niittyistutusta varten.

Omenapuiden istutuksen jätän ensi kevääseen, jotta ne ehtivät varmasti juurtua hyvin ennen talvea. Puut tulevat samaan paikkaan kirsikkapuiden kanssa. Talvella ehtiikin etsiä sopivia lajikkeita (mielessä Punakaneli ja Sandra Fine) sekä suunnitella omenapuiden väliin tulevaa penkkiä. Kirsikkapuiden väliin voisi laittaa riippumaton tulevaisuudessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti