Ryytimaa

Täältä löytyy kuvia ryytimaasta 24.7.2012.
Täältä tilaan toistenkin siemeniä! Hyvä ja nopea palvelu, ihanat pakkaukset ja ystävällinen saatekirje!
Kiitos Hyötykasviyhdistys!


Ryytimaa vuosimallia 2012 on valmis! Seuraavaksi vuorossa olisi sitten kastelujärjestelmän kehittäminen.. (ei aika riitä yksin lasten kanssa enää kastelukannutouhuun..)


Ryytimaan alkua. Jotain tämän tyylistä olisi luvassa.
Vihdoin ja viimein sain kuvan ryytimaan kartasta. Valitan kuvan laatua, mutta jospa siitä saisi selvää avaamalla kuvan isommaksi. Tarkoituksella olen laittanut kuvaan itselleni muistutuksia muun muassa lannoituksesta. Tämä on hyvä tulostaa mukaan, kun lähdemme tekemään ryytimaata. Jokainen laatikko on 2 x 2m.
Taistelu pujoa vastaan on alkanut! Etuosaan tulee ryytimaa ja taakse olisi ajatuksena kylvää niittyä. Vielä pitäisi ymmärtää, mitä niittykukkasekoitusta tuossa voisi käyttää. Itseäni kiinnostaa eritoten perinteiset kukat. Mutta mistä tiedän maan koostumuksen? Paikka on aurinkoinen.


Kumpareen takana kasvaa vadelmia (shh, ei saa kertoa muille). Kuvasta vasemmalla kasvaa mansikkaa ja muistaakseni raparperia. Raparperia voisi olla enemmältikin, koska se on syksyllä  kauniin värinen.


Lisäksi haluaisin kasvihuoneen ja jonkinmoisen "sisäänkäynnin" ryytimaalle.


Täytyy myös miettiä, miten suojaamme ryytimaan rusakoilta, joita alueella tuntuu hyppivän koiriemme iloksi (ja naapureiden harmiksi?). Ehkäpä viljelemme osan korotetuissa puukehikoissa (mikä lie oikea sana niille).


Tänä vuonna yritämme viljellä ainakin perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, herneitä, lanttua ja salaattia. Lisäksi yrttejä.


Salaattisekoitus


Kesäkurpitsa
Mansikkamaata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti