Puutarhan antimia


Satoa odotellessa ja puutarhatöiden lomassa voidaan vielä nauttia viime kesän marjamehuja. Kuvassa omista punaviinimarjoista tehtyä mehua. Itse keitän mehun mansikoiden kanssa (ehkä noin 1/5 mansikoita), jolloin mehusta tulee pehmeämpää. Kannu ei silmää hivele, mutta on käytännöllinen ulkona..

Raparperikiisseliä. Tekasin tällä ohjeella ja hyvää tuli. Tosin ei kannata pyytää 3-vuotiasta vatkaamaan kermavaahtoa yhdessä isänsä kanssa kesäkuumalla (tuli lähinnä voita, kun isänsä halusi näyttää, kuinka kermavaahto ei tipu ylösalaisin olevasta kulhosta...)
Oma maa mansikka <3

Mansikkakauden avajaisia juhlistimme 12.7.12 mansikkakakulla (Valion sitruunarahkaa, raparperihilloa ja mansikoita) sekä kuohuviinillä.

Raparperichutney

Mansikkahilloa vaniliasokerilla ja tuoreella mintulla sekä raparperihilloa vaniliasokerilla, kanelilla ja kaardemummalla maustettuna.
Mozzarella-Mansikkasalaatti (mansikat, jäävuorisalaatti ja basilika omasta takaa. Ensi vuonna ryytimaahan tulee kyllä myös rucolaa. Salaattiin tuli myös pähkinöitä ja oliiviöljyä sekä balsamicoa.)
Porkkana- punajuurisalaatti: http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/641724

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti