Patioprojekti

Yksi toiveistani on rakentaa patio saunarakennuksen sivuun. Kiitos  vinkistä hyvälle ystävälleni, joka näki maassa ison hiekkakasan ja totesi, että tuossahan on hyvä pation alku. Joskus on siis hyvä olla hiukan laiska eikä siivota kaikkea pois näkyvistä heti. (Hiekka ostettiin viime vuonna koiratarhaa ja hiekkalaatikkoa varten, mutta kaikkea ei tarvittu.) 

Patioajatus on tietenkin "lähtenyt hiukan käsistä" ja haaveissani on nyt saada patioon yksi seinä, missä on tulipesä. Aivan mahtava takka on Terassi -lehden (Nro3/2012) Tuunaa, hoida ja kunnosta -EXTRAn kannessa. Leppoista olisi istuskella ja tehdä ruokaa takkatulen ääressä! Lähistölle tarvitaan siis myös savustuspönttö ja grilli. Kirja-alesta satuin löytämään viime syksynä Matti J. Särömaan kirjan Kalansavustuksen salat (Ajatus kirjat). Siinä kerrotaan kalansavustuksesta ja annetaan vinkkejä myös savustuspönttöjen rakentamiseen. Mukava nikkarointiprojekti!

Pation edustalle voisi tulla vesiaihe. Ja oikealle puolelle haluisin pienen sillan ojan yli marjapensaiden puolelle. Mieheni saa luvan rakentaa sen.

Tämä projekti voisi edetä tänä kesänä mahdollisesti pation laudoitusvaiheeseen. Takat, vesiaiheet ja sillat saavat luvan vielä odottaa. Ihan ensiksi täytyy alue kuitenkin siivota, kuten tämän hetkisestä tilannekuvasta näkee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti