maanantai 22. heinäkuuta 2013

Marmelaadeista iloa kesään

Eipä lähtenyt tämä kesä puutarhatöiden kannalta liikkelle mitenkään suotuisasti. Ainut positiivinen asia on ollut uuden trimmerin ostaminen, jonka avulla olemme saaneet noita oman tonttimme ja viereisen joutomaan pusikoita edes hiukan haltuun. Jospa tuota omaa tonttia saisi edes hiukan parempaan käyttöön sitten ensi kesänä. Ainoat kukat, jotka tänä vuonna kasvoivat, on orvokit. Kasvikset eivät onnistuneet oikeastaan ollenkaan.

Marjoja olemme sentään ehtineet poimia niin pihamaalta kuin mökiltäkin. Hilloja poimimme 30 kg. Nyt on herukkakausi menossa. Mustikoitakin pitäisi mennä poimimaan, mutta metsä tuntuu olevan täynnä itikoita.

Olen pakastanut, mehustanut ja tehnyt hilloja. Kirsikkahillosta tuli kaikkien lemppari! Siihen tosin ostin kirsikat torilta.

Tein kirsikkahillon näin:

1 litra kirsikoita (kivet poistetaan ja niistä keitetään vähässä vedessä hiukan "mehua")
0.25 dl edellä mainittua kirsikkamehua
250 g hillosokeria
0.25 dl mantelilikööriä

Keitetään noin 5 minuuttia ja purkitetaan puhtaisiin, kuumiin purkkeihin. Idean hilloon sain täältä. Linkistä löytyy myös seikkaperäisemmin kirjoitettu ohje.

Raparperihillosta tuli myös hyvää. Maustoin sen tänä vuonna kardemummalla. Mustaherukkamarmeladi onnistui myös hyvin. Jäljellä on enää punaherukkamarmeladin, luumuhillon ja omenahillon tekeminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti