Tänään on näköjään mennyt rikki tuhannen vierailijan raja. Kiitos kaikille kävijöille!
Mansikkamaasta olemme poimineet ensimmäiset kypsät marjat - 500g. Samalla loimme perheellemme uuden perinteen: mansikkakauden avajaiset kera mansikkakakun ja kuohuviinin.
Onneksi blogini ei ole mikään kakkublogi! Pohja nimittäin epäonnistui TÄYSIN! Täytyy treenata ennen ensi vuoden mansikkakauden avajaisia.. ;)
Täyte oli onneksi hyvää. Kakku oli yksikerroksinen ja sen päälle tuli Valion laktoositonta sitruunarahkaa, itsetehtyä raparperihilloa (300g raparpereja ja 0,5dl sokeria keitellään hiljalleen 15min ajan) sekä 400g tuoreita mansikoita lohkoina. Nam! Kuohuviininä oli vastoin tapojamme makea viini (Gancia Asti), mikä sopi hyvin kakulle.
Lisäksi tein raparperichutneyta, mihin löysin inspiraation täältä. Omenan tosin korvasin päärynällä. Mahtavan tuoksuista ja malttamattomana tietenkin maistelinkin sitä jo hiukan. Oli upea makuelämys (tulista, makeaa ja hapanta). Ja makuhan vain paranee säilytyksessä! Purkitettua sain tuolla ohjeella reilun 8dl. Suosittelen koittamaan!
Laitan huomenna kuvia tuonne Puutarhan antimia kohtaan.
Raparperista olisi tarkoitus tehdä vielä ainakin hilloa ja leipoa jotain hyvää. Kiva olisi saada sitä myös pakkaseen.
Puutarhamato luikerteli elämäämme, kun ostimme 20-luvulla rakennetun talon piharakennuksineen elokuussa 2011. Halusimme pois kaupungista lähemmäs luontoa ja metsäteitä. Puutarhan hoidossa olemme aloittelijoita, mutta kasvuhalu on suuri - siitä blogin nimi sirkkalehti. Tämä blogi kertoo puutarhastamme ja meidän kehityksestämme sirkkalehdestä varsinaisiksi lehdiksi. Joku vuosi onnistumme toivottavasti myös tuottamaan satoa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti